Dag 10, 9 juni 2019: Björkäng

Een onrustige nacht en ochtend, het hoogtepunt van de storm is om 10 uur., Maar de tent houdt het. Hij staat nog :). Weliswaar wat uit model, aan één kant erg ingedeukt. En er is veel fijn zand en wat regen binnengekomen. Gelukkig is de ergste storm voorbij, maar het waait nog steeds pittig hard. Dus ook vandaag blijf ik aan land.

Er is genoeg te doen! Op een ontspannen tempo bereid ik me zo goed mogelijk voor op de tocht van morgen. Ik droog mijn spullen, laad mijn accu’s op (ik heb twee grote en één kleintje bij me), ververs mijn watervoorraad, doe een afwas met warm water van de camping en neem de tijd om goed en lekker bij te eten!

En natuurlijk denk ik de route voor morgen uit, met de laatste informatie over wind en stroming. Het is morgen in de ochtend laag water, dus zal ik mijn kajak een heel eind over het drooggevallen stand moeten slepen. Of ik moet wachten op hoog water…

Aan het eind van de dag krijg ik bezoek. Ik had hem vandaag ontmoet bij de koffie plek bij de receptie. Hij spreekt eigenlijk alleen Zweeds. Maar we begrijpen elkaar. Hij is erg geïnteresseerd en maakt een filmpje. Gezellig hoor om wat aanspraak te hebben. Volgens mij is hij ook van plan morgenochtend vroeg te komen om te zien hoe ik vertrek. We zullen wel zien!

One Reply to “Dag 10, 9 juni 2019: Björkäng”

Comments are closed.