Dag 100, 7 sept: Skallön – Byske (50 km)

Het is hier snel herfst aan het worden, 5 graden als we opstaan. Vandaag is de lucht grauw, met veel regen. Koud hoor.

Maar vannacht was een unieke ervaring. Kraanvogels, luister maar eens…

Vol goede moed gaan we op stap en maken een paar grote oversteken. Rune heeft problemen met zijn roer, maar dat lossen we op. Moe en koud arriveren we tegen de avond in een klein havenstadje. We landen aan bij een camping, maar de beheerder vinden we niet. Wel komen we een aardige Roemeen tegen, die hier werkt. Hij biedt ons een heerlijk kopje koffie aan en als ik mijn survival eten wil klaarmaken, dan zegt hij, dat gaat niet door! Hij geeft ons een groot bord heerlijke soep volgens traditioneel grootmoeders recept, met balletjes van rijst en gehakt. Het heet Ciorbã de perisoare. We mogen hier ook onze spullen drogen.

Daarna gaan Rune en ik boodschappen doen. We krijgen een lift van een aardige Zweed, die normaal eigenlijk nooit lifters meeneemt. Maar ons dus wel. Hij vind het super leuk om over onze tocht te horen. Hij kajakt zelf ook, maar nooit meer dan 15 km:). Verder lopen we na de boodschappen nog een paar keer binnen bij de Roemeen, Marian, die nachtdienst heeft en dus de hele nacht wakker is. We laden onze powerbanks op, verversen het water en richten de kajak opnieuw in. De nieuwe boodschappen en het water moeten tenslotte weer netjes opgeborgen worden!

2 Replies to “Dag 100, 7 sept: Skallön – Byske (50 km)”

  1. Alweer een fijne ervaring erbij. Ik geniet weer van je verhalen. De laatste week nu ingegaan? Toi, toi, toi. Groetjes

Comments are closed.