Dag 101, 8 sept: Byske – Mellerstön (48 km)

Nog even snel een kopje thee bij Marian, onze Roemeen voordat we weggaan. Zijn nachtdienst zit er bijna op, en onze dag begint.

Het is een mooie dag, we hebben bijna de hele dag wind in de rug. Maar ineens draait hij naar ijskoude Noorderwind. Ik zet even aan om het warm te houden en pak snel mijn hoodie. Voor onze lunch vinden we een prachtig plekje op een eilandje, bij een verlaten vakantiehuisje met een sauna. Op een steen drinken we wat warms en daarna gaan we weer op pad. We pauzeren wat korter, omdat de pauze’s aan land erg koud zijn. Zodra we weer peddelen, worden we weer warm.

Tijdens een andere korte pauze ontmoeten we nog twee vissers. Zij delen hun koekjes met ons. Erg leuk! We varen weer verder.

Ineens begeeft Rune zijn roer het alweer. Gelukkig zijn we er nu beter op voorbereid en zijn we net in de buurt van een eilandje, waar hij zijn roer weer kan maken. Met een vooruitziende blik heb ik gisteren de routes aangepast. Geen grote oversteken meer, maar steeds via eilandjes. Door een vreemde constructie van de roertouwtjes door de pedalen heen, kun je er eigenlijk op wachten totdat touwtjes van het roer van Rune weer doorslijten. En je wilt niet stuurloos zijn op groot open water. Rune zijn kano is namelijk een racemonster, die echt een roer nodig heeft. Hij kan hem ook vast zetten, maar sturen met de kano gaat dan bijna niet. In nood trek ik hem met een noodlijn, om hem koers te geven. Dat hebben we samen voorbereid. Het is trouwens super gezellig samen met Rune. Echt gaaf dat hij de laatste dagen van deze zo unieke tocht mee vaart.

1261-1274

6 Replies to “Dag 101, 8 sept: Byske – Mellerstön (48 km)”

  1. Hi Rick, leuk je verhalen weer te lezen en te zien dat je, samen met Rune, gezellig goede vooruitgang maakt. Geweldig en ‘keep it up’. Liefs

  2. I lived in Piteå for many years, and Mellerstön was one of my favorite camp sites. Good Luck for coming days.
    Leif Strandberg
    Söderhamn

Comments are closed.