Dag 12, 11 juni 2019: Norrebro – Torekov (5 km)

Norrebro, waar ik met mijn tentje in de haven sta, is een prachtig haventje. Ik doe rustig aan want er zit onweer in de lucht, geniet ondertussen van het uitzicht en raak aan de praat met de havenmeester.

Zo ziet Norrebro eruit (plaatje google maps)

Ik help hem om een schroef in de achterkant van een boot te slaan, die voor de sier aan een muur hangt. Het is een deel van een gestrand Hollands schip, dat hier bijna 100 jaar geleden op de rotsen liep. Het lag voor anker bij het eilandje voor de kust, toen het touw is losgeschoten en de boot op de rotsachtige kust op de klippen liep. In het havenkantoortje hangt nog een tekening van het schip. De havenmeester laat het vol trots zien.

Hij vertelt, dat hij twee jaar eerder ook een havspaddlarnas bla band-vaarder had. Die zat toen drie dagen vast vanwege het slechte weer, maar vond dat helemaal niet erg in dit prachtige haventje. Dat kan ik me best voorstellen.

Aan het eind van de middag ga ik de boel opbreken, want het onweer is voorbij. Het plan is om naar Torekov te varen, zodat ik goede inkopen kan doen. Vanuit Torekov ga ik dan de baai ronden. Het weer is te slecht om direct over te steken en wachten is geen optie. Dus ga ik gewoon de baai afvaren, is het plan. Terwijl ik rustig mijn tentharingen opberg, komt er weer zo verraderlijk krachtige windvlaag. Die pakt de tent in een keer op, blaast hem meters door de lucht en smijt hem in het water van de haven. Ik twijfel geen seconde, trek snel mijn kleren uit en duik mijn tent achterna….Deze had ik nog niet gehad. Meestal laat ik één haring staan, dit keer dus niet….

4 Replies to “Dag 12, 11 juni 2019: Norrebro – Torekov (5 km)”

  1. Norrebro is my favourite harbour – it’s nicely situated and they are always so friendly. I have stayed there at least three times on my HBB-paddlings. It could be me the harbourmaster referred to as I have been forced to stay there several days because of bad weather.

    1. Hey Peter, thats nice to hear!!! A name by the story i heard. Its a beautiful historici place and fine harbourhouse.

  2. zeg rick, hoe ga je dat doen als je bij de grens zweden/noorwegen komt? het hele stuk weer terug of binnendoor? ben benieuwd!

Comments are closed.