Dag 15, 14 juni 2019: Mölle – Råå (38 km)

Vroeg op. Ik ga weer een eind varen vandaag! Maar eerst moet ik mijn tracking-apparaatje weer aan de praat krijgen. De techniek staat voor niets, ik heb zo’n tracking apparaat dat mijn GPS-positie elke 10 minuten via de satelliet doorgeeft. Zo kan ik door het thuisfront gevolgd worden en kun je op de blog ook steeds zien hoe mijn route vordert. Er zit ook een SOS-knop op de tracker, zodat ik in een extreme noodsituatie via de satelliet een ‘Search And Rescue’-operatie op gang kan zetten. Hopelijk nooit nodig, maar een veilig gevoel.

Maar de tracker doet het dus niet. Dat zag je misschien ook wel aan het routeoverzicht op mijn blog, het laatste stukje van gisteren was erop getekend :). Ik krijg hem helaas niet meer aan de praat. Voorlopig dan maar zonder tracker ga ik op pad.

Zicht op Denemarken…

Er zou vandaag weinig wind zijn, maar er staat toch een behoorlijk vrolijke kracht drie. Met deze forse zijwind is het nog een hele inspanning, maar ik zet door en kom in de buurt van Helsingborg. Dit is het smalste deel van de Sont en ik zie de Deense kust duidelijk. Die is maar 4 km. weg! De veerboten tussen Helsingborg en Helsingør gaan af en aan. Het is goed oppassen bij de veerhaven Het ene veer is net vertrokken of de ander komt er alweer aan. Gelukkig is er in het midden een betonnen rand, zodat ik de oversteek in twee delen kan doen.

In de haven van Helsingborg, zie je mijn kano ook?

In Helsingborg ga ik nog even op pad voor mijn tracker, maar dat is onbegonnen werk. Ik vind wel een SOS-apparaatje in de kanowinkel en Tim fikst een link via Google Maps zodat ik weer te volgen ben. Nu alles weer voor elkaar is, ga ik nog snel een stukje peddelen en vind een mooi plekje bij Råå, waar ik mijn tentje weer opzet.

3 Replies to “Dag 15, 14 juni 2019: Mölle – Råå (38 km)”

 1. Hi Rick, leuk je verhalen te lezen en je vooruitgang te zien. Gefeliciteerd met je baai-oversteek (eer)gisteren. De baard past wel bij deze aktie. Heb hem allang of is het een Blue Ribbon special? Groeten uit Ierland!

 2. Hey hoi, yes, het is captain greybeard! Ik heb hem sinds vorig jaar toen ik met Christa langs de wadden en Deense kust naar Zweden ben gekanoed. Hij was wat getrimmed, maar nu… weer vrij:):)

 3. heee rick, we kunnen je zeggen dat alles nog ok is in groningen. we komen er net vandaan omdat siem niet was gaan kanoën, maar gaan roeien op het Kaapse meer.
  chris heeft ons alles uitgelegd over de wind, apps en vanalles wat je tegenkomt en mee te maken hebt tijdens je reis!
  en wij zijn benieuwd of je over een paar dagen via het kanaal doorsteekt of dat je netjes om het uiterste schiereilandje omvaart.
  Ook begrijp ik nu je route beter, dat je naar beneden vaart…😂.
  groet van ons allen en veel succes!!!!

Comments are closed.