Dag 16, 15 juni 2019: Råå – Landskrona (26 km)

Heerlijk geslapen op het strand. Zand is eigenlijk een heel goed matras. Misschien moeten we thuis ook een zandbed maken…

Vanochtend maar weer vroeg opgestaan omdat er in de middag een stevig onweersfront komt met flinke wind. Het plan is om tot een uur of 13.00 te peddelen en dan een plekje te zoeken.

Het is prima peddel weer, wel grotendeels tegen. Rond 11.30 uur vaar ik een haventje binnen met een heel lange havenmond. Overal huisjes en mensen aan het werk. Ik wil hier even uitrusten en een kop thee drinken, maar merk meteen al dat dit niet de meest gastvrije mensen zijn. Bij het voorstellen, wat ik zo vriendelijk mogelijk doe…., wordt meteen uitgelegd dat het een privéhaven is en gaat deze meneer mij vertellen dat er een onweer aankomt en dat dat er al bijna is en…. in de stad zijn heel goede hotels. Kortom, dat ik vooral niet moet denken hier te kunnen schuilen. Zo komt het in ieder geval over.

Na de thee vaar ik naar Landskrona. Om de veerboot te vermijden en de grote boten in de haven steek ik de havenmonding direct over naar een soort monument-eiland. Prachtig om langs te varen. Aan het einde van de haven ligt een grote rood schip voor anker. Daar steek ik over en vaar even uit de wind achter de grote kolos. En moet dan moet ik nog even flink aan de peddel om naar mijn haventje te varen. De kite-surfers racen om mij heen en profiteren van de lekker harde wind.

In afwachting van het onweer….

Tussen de campers, vlak bij mijn kajak, zet ik mijn tentje op en hoor ik hier het onweer over komen. Wel lekker ontspannen zon, ‘s middag bij de tent. Morgen wordt het westenwind, schuin mee. Ben benieuwd hoeveel golven die gaan maken, aan de zuidwest kant van Zweden waar ik dan vaar ….

Zo kan Christa mij volgen, nu mijn tracker stuk is. Ik ben de R in het groene rondje.