Dag 18, 17 juni 2019: Klagshamn – Beddingestrand (53 km)

Eerst nog even blogtekstjes schrijven en dan op pad, richting het Falsterbo kanaal. Windje mee, golven mee, dat peddelt heerlijk zo! Na een korte stop bij de haven wil ik het kanaal in. Daar ligt echter een sliert rode boeien van de ene kant naar andere, het is blijkbaar niet de bedoeling om daar doorheen te varen. Via de marifoon krijg ik geen contact maar via het Marine Traffic Centre die ik opbel, word ik doorverbonden. Of ik de brug open wil…. Nee, het gaat om de boeien! Geen probleem, die laten ze zakken en ik dan kan met een gerust hart het kanaal in.

Na het kanaal ben ik al snel bij Trelleborg, waar de grote Ferries je om de oren vliegen. Wat mij opvalt, is dat het water achter de havenmonding een veel lichtere kleur heeft. Door de turbulentie is het troebel geworden en door de wind en stroming is deze grote plek met licht water een heel eind van de haven afgedreven. Al snel laat ik Trelleborg achter mij en vervolg mijn weg langs de zuidkust van Zweden. Ik houd nog even pauze in Smygehuk, het meest zuidelijke puntje van Zweden!

Na 53 km wind schuin mee vaar ik uiteindelijk de boot op het strand. Het is zo’n zomerse dag, dat ik het matje en slaapzak naast de kano leg. Dit is leuk, Vanachter mijn kano zie ik een prachtige volle maan boven een eindeloze zee, waar ik morgen weer op ga varen….

De route vandaag, van 333 naar 345.

3 Replies to “Dag 18, 17 juni 2019: Klagshamn – Beddingestrand (53 km)”

  1. Rick, wat een gave tocht maak je! het zal vanaf nu wel sneller gaan ivm de wind en de stromingen? en lekker hoor, in de blote buitenlucht slapen!!!!

Comments are closed.