Dag 19, 18 juni 2019: Beddingestrand – Nybrostrand (33 km)

Fantastische zomerdag! Ik weet wel dat ik op zee vaar vandaag. Voor Ystad is het een enorme klotsbak met stevige golven omdat de wind en de stroming tegengesteld zijn. Door werkzaamheden moet ik ver buiten de haven om varen. Deze route is aangegeven door gele boeien met een kruis. Dat komt mij niet zo goed uit. Op zich wel gaaf, maar ik verveel me daar niet met mijn kleine kano. De hoge golven, de stroming en de harde wind vragen al mijn aandacht. Gelukkig zie ik al waar het ophoudt. Naast de rotsdam van de haven zie ik namelijk witte vlekjes, dat moeten zwanen zijn. Nu weet ik zeker, dat er een einde aan dit spannende stuk komt als ik straks voorbij de hoek van de stortstenen dam ben. Ik snijd ook maar een stukje van het afgezette gebied af, dan ben ik er eerder. Lijkt mij wel zo veilig.

In Ystad vul ik mijn voorraad bij en koop ik een zonnebril. Ik heb er echt één nodig met dit zonnige weer en de opklik-zonnebril die ik had, is kapot gegaan. De nieuwe bril is een beetje apart, maar dit is de enige die over mijn gewone bril heen past. Wel heerlijk om er weer een te hebben.

Na 33 km tegenwind komt de volgende puzzel. Er is een branding en het strand is heel steil. Achteruit peddelend laat ik één paar brekers passeren en dan pak ik er een om te landen. Ik wil de boot eigenlijk dwars leggen en op het strand laten omhoog drukken door de golven. Dat lukt niet doordat de punt meteen vast zit in het zand. Snel eruit en twee brekers vullen mijn kuip… Is ook wel lastig met die steile oever. Vlak bij staat een bankje en daar leg al mijn natte spul overheen. En ik zet hier mijn tentje maar weer op.

Fijn, dat de zon schijnt! Alles weer lekker droog.

Blik over de prachtige baai
Vandaag van 345 tot 379

One Reply to “Dag 19, 18 juni 2019: Beddingestrand – Nybrostrand (33 km)”

  1. heeeey rick! zeg, van harte met je knappe zoon!!!! dat had je vast al vernomen (en anders excuses voor het verklappen). Je ziet er geweldig stoer uit met de zonnebril. Een beetje filmsterrenachtig….. hou vol rick, je gaat lekker!

Comments are closed.