Dag 21, 20 juni 2019: Skillinge – Åhus (50 km)

Vandaag is het echt een mooie zonnige dag met weinig wind. Vroeg in de ochtend vaar ik naar een volgende haven en laad daar mijn mobiel op. Het is er gezellig. Ik vervolg mijn tocht en peddel heerlijk, tot aan lunchtijd. Om 12 uur moet ik in een haventje zijn, want dan krijgt mijn zoon te horen of hij afgestudeerd is. Erg fijn en speciaal als Tim mij belt met het goede nieuws. Ik neem er een ijsje op, uit de zelfbedieningsvrieskist die in een schuurtje staat.

Op de een of andere manier hebben mijn powerbanks de afgelopen nacht niet goed opgeladen. Dat is wel vervelend. Dus ik neem hier een langere break. De tocht verder is ideaal. Wind mee, prachtige baaien met zandstranden en mooie huizen verscholen in de bossen.

Nadat ik aangeland ben, heb ik een leuk gesprek met vier studenten. Ze doen medicijnen, medische enginering en landschapsarchitectuur en stellen veel vragen over het kajakken op zee. Het is een vrolijke boel en uiteindelijk dans ik nog even met ze mee.

‘s Avonds raak ik in gesprek met duursporter Eric, die veel weet van voeding en extreme uitdagingen. Later komt hij spontaan terug met met sinaasappelsap, boterhammen met kaas, wat zoetigheid en pepparkakor. Die zijn eigenlijk voor kerst, maar smaken nu ook heel erg lekker! Hij schuift aan bij de picknicktafel. Ik heb toch wel honger geloof ik, en verorber de lekkernijen met smaak. We kletsen nog lang door, tot alle boterhammen op zijn en we bijna de helft van alle koekjes hebben opgegeten….

Ik houd deze apart. Want die bewaar ik voor mijn lieve Christa

van 368 tot 392

2 Replies to “Dag 21, 20 juni 2019: Skillinge – Åhus (50 km)”

  1. Hoi Rick,
    Door Oerol hebben we je een weekje niet gevolgd. Wat ben je al weer een heel stuk verder.
    We lezen met veel genoegen je verhalen en wensen je super veel succes gedurende de rest van deze prachtige tocht.
    Groeten vanuit Balk, Evert en Hanneke

  2. Proficiat met Tim. Super. Wat kom je veel fijne mensen tegen onderweg. Dat maakt het avontuur nog specialer. Fijne reis verder. Ik blijf je volgen. Groetjes .

Comments are closed.