Dag 27, 26 juni 2019: Karlshamn – Nabben (55 km)

Vol goede moed sta ik vanochtend vroeg op. Ik heb er zin in, weer op pad na mijn korte break. Het weer is mooi, het is een prachtige dag. Doel voor vandaag is Karlskrona. Best een aardig stukje varen….

On the ‘road’ again ….

Het gaat goed. Ik vaar rustig, maar maak wel meters. Op een eilandje in de verte wil ik even pauze houden en een lekker appeltje eten. Daar heb erg veel ik zin in! Als ik in de buurt kom, dan besluit ik toch maar naar een volgend eilandje door te varen… het eiland is bezet door een kolonie Sterns.

Het is een verre tocht. Op een gegeven moment heb ik het wel een beetje gehad. Toch zet ik door. De wind is gedraaid en blaast stevig in mijn gezicht, tegenwind dus. Maar het doorzetten wordt beloond. Ik vind een mooie plek voor de nacht, op een klein eilandje bij Karlskrona.

En nu de tent opzetten. Ik ben blij dat dit tentje geen haringen nodig heeft om te blijven staan, want er zijn hier veel rotsen. Ik maak hem wel met scheerlijnen vast aan een boom. Voor de zekerheid. Hij moet natuurlijk niet wegwaaien.

Vanavond wil ik om 8 uur klaar zijn met mijn ‘regel-dingen’. Dat lukt. Aan het eind van deze mooie dag neem ik nog even een lekkere duik en zwem een stukje in zee. Fijn om weer terug in Zweden te zijn!

435 tot 4… (rode driehoekje)

3 Replies to “Dag 27, 26 juni 2019: Karlshamn – Nabben (55 km)”

  1. Vandaag was het afscheid van Gerard met een mooi symposium en veel aardige mensen. Blij dat ik geweest ben. Jammer dat jij er niet bij kon zijn. Maar jij hebt je eigen feestjes…. Wat knap dat je zo geniet van het buiten zijn, de natuur, het sporten, de mensen, en zo’n doorzetter bent, ook als het minder makkelijk gaat. Ik heb net je hele tocht nog eens gelezen. Petje af! Hoop dat er geen echt rare dingen gebeuren en dan kom je er wel. Veel plezier nog verder. Op naar Finland!! Maar eerst nog heel veel mooie stukjes kust, waaronder bij Stockholm, het enige wat wij kennen. Toitoi.

  2. Hey hoi, ja jammer dat ik het afscheid van Gerard gemist heb. Zal wel heel gezellig geweest zijn. Bij stockholm schijnt heel mooi te zijn. Daarna is voor mij ook een groot vraagteken, ik ben heel benieuwd:) 🙂

  3. heee rick, blij dat je weer weg bent uit eelderwolde 😉? we hopen dat de reis verder weer voorspoedig verloopt. geniet ervan!

Comments are closed.