Dag 29, 28 juni 2019: Kristianopel – Kalmar (53 km)

Vanochtend lekker half uurtje uitgeslapen. In de haven ontmoet ik de Duitse mensen met een zeilboot weer. Gisteren hadden we een leuk gesprek, de man bleek thuis precies dezelfde kajak te hebben als ik. Ze komen me vanochtend uitzwaaien. Heel leuk!

Gisteravond laat….

Het is een heerlijke dag. Iedereen wenste me vanochtend al veel plezier. Ik vaar de haven uit en ik heb wind tegen. Leuke dag ja. Maar ik weet dat de wind vandaag op een gegeven moment gaat draaien. Daarom ben ik ook wat langer blijven liggen.

Ik vaar vandaag steeds langs allemaal baaien. Dan is het land wat verder weg en richt ik me op het eind van de baai. Dat is best apart. Ook is het best een puzzel waar je heen moet varen en waar je niet heen kunt. De zon schijnt fel en ik kan de kaart niet altijd goed zien op het schermpje van mijn mobiel, die in een houder op het dek voor me staat.

Ik houd even pauze in een haventje. Het is verleidelijk om hier te blijven, maar ik denk dat ik dat niet ga doen. Als ik hier even goed eet, dan kan ik straks proberen om naar Kalmar te varen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zie Kalmar en de brug naar Öland al in de verte voor me liggen, maar het is nog een heel stuk. En dan draait de wind eindelijk de goede kant op. Nu schiet het lekker op..

Gezellig onthaal in Kalmar!

Aan de onderkant van Kalmar duik ik een klein motorboot haventje in en haal de kano bij de helling uit het water. Yes!! In Kalmar!

Hij staat weer, mijn tentje. In Kalmar!

514-535