Dag 34, 3 juli 2019: Hallmare – Fyrudden (44 km)

Heerlijk geslapen, was dan ook flink moe. De zon schijnt weer en ik sta heerlijk uit de wind. Vandaag een tocht met veel open water en eilandjes. Zo heerlijk in de zon lijkt dit een makkelijke dag te worden.

Na een half uur peddelen heb ik al in de gaten dat het koud is, een stralend blauwe lucht en toch koud. Opletten dus, en niet te lang doorgaan. Ik zoek meteen een plekje en dan moet er van alles gebeuren. Zwemvest uit, spatscherm afdoen, droogbroek los, blouse en shirt uit en dan m’n themo shirt aan. Gewone shirt opbergen, kanojas aan en de rest weer aan! En… peddelen maar weer. Precies goed, gelukkig niet te warm aangekleed. Ik peddel langs een soort doorgaande vaarroute en kom allerlei zeilboten tegen. Een doet zijn duim omhoog en roept ‘ …. bra!’. Ik denk dat het betekent ‘Top man, gaaf!’. Dat helpt weer om door te zetten:)

Ik heb mijn route gepland door nogal wat open water zonder veel beschutting. Tijdens de lunch pas ik de route aan op de wind die nogal pittig waait. Maar uiteindelijk helpt het niets en lijkt het alsof de wind versterkt wordt en er omheen buigt tussen die langgerekte eilanden. Ik volg mijn route maar twijfel wel wat aan het rendement…. Het is wel heel mooi, voor zover ik daar rustig naar kan kijken.

Dit eilandje in de verte blijkt een kolonie Aalscholvers te huisvesten..

In de haven waar ik mijn powerbanks moet opladen, heb ik veel geluk. Een erg aardige zeiler nodigt mij spontaan uit om op zijn prachtige zeiljacht de voetbalwedstrijd Zweden Nederland te komen kijken.

‘s Avonds, in een geweldig mooi zeilboot die wel 100 keer groter is dan mijn kajak, kijken we met zijn drie kids en de teckels Bruno en Morris naar de wedstrijd. Een heerlijke 200 jaar oude traditie van Flaggpunsch komt op tafel en zo leer ik weer wat Zweeds:) ‘Skoll…!’. Dat heb je met bootmensen, die weten dat een sterk drankje na een dag varen heel lekker is:) Ik ben nu zolang in Zweden, en met Zweden, dat ik het zelfs een beetje jammer vind dat Holland wint ondanks het uiterst goede team van Zweden….

Vanaf 719 tot rode pijltje (748)

4 Replies to “Dag 34, 3 juli 2019: Hallmare – Fyrudden (44 km)”

  1. Bra betekent goed…en met dat duimpje erbij betekent het vast heel goed!
    Leuk dat je af en toe ook leuke ontmoetingen hebt.
    Sterkte met de wind!!!!

Comments are closed.