Dag 37, 6 juli 2019: Fyrudden – Uttervik (60 km)

Voor mijn vertrek vaar ik nog even langs de zeilboot van Jutta en Hartmund. Wij varen al een paar dagen ongeveer gelijk op. Zij hebben mij ook nog zien kanoën onderweg. Hij heeft precies dezelfde kajak als ik.

Het gaat erg lekker vandaag. Goed tempo en voor de vroege lunch zit ik op al over de 25 km.

De tweede helft van de middag wordt het toch zwaar, maar dat komt ook omdat ik een baai heb uitgezocht die 60 km verderop ligt. Dan mag je ook moe worden…. Halverwege de oversteek van de baai van Norrköping krijg ik een whatsapp, toevallig keek ik even op m’n mobiel. Het is Erik, hij vraagt hoe of het gaat. Ik app hem de kaart van de oversteek en ga vol nieuwe energie verder en peddel in een vast ritme door.

De oversteek bij Norrköping

De baai die ik heb uitgezocht, is echt een succes. Er is een zandstrand met een vuurplaats. Helaas gaat het al snel regenen en kan ik mijn spullen niet drogen. Wel heb ik in no-time een prachtig vuur. En daar ontmoet ik een leuk stel met mountainbikes en een trekkersbusje. Of ze kaas mogen grillen op mijn mooie vuurtje. Tuurlijk, en ik stook het nog wat op. Ze vragen of ik binnen kom en mee wil eten. Hoewel ik al gegeten heb, smaakt het erg goed. Ik heb het gevoel dat ik wel kan wel blijven eten…

Onder het geluid van de tikkende regendruppels op de tent, val ik even later in slaap.

748-775

2 Replies to “Dag 37, 6 juli 2019: Fyrudden – Uttervik (60 km)”

  1. Hey Richard ,

    Leuk van je te horen. Doe de groeten aan de anderen:)

    Groeten, Rick

Comments are closed.