Dag 39, 8 juli 2019: Sävö – Sandskär (43 km)

De voeten van mijn droogbroek zijn stuk. Ik was er al bang voor, want mijn neopreen sokken waren aan het verslijten op mijn hak en ik had ze al een keer gerepareerd. En nu zijn mijn droogbroek-voeten toch ook doorgesleten. Dat komt door mijn beenbeweging tijdens het varen. Dan schuift mijn voet over de ruwe bodem van de kajak en daar slijten de hakken van. Dat doe ik om de draaibeweging tijdens het peddelen extra kracht te geven.

Maar ik heb er iets op gevonden: ik doe mijn neopreen sokken, die ik eerst over mijn droogbroek-voeten deed om de voeten te beschermen, nu eerst aan. En daar overheen mijn droogbroek, zodat ik in elk geval warmere voeten houd als ik nat word.

Bij dit perfecte plekje is ook een perfecte opstapplaats, dus ik kan helemaal droog in mijn kano stappen en ben echt hartstikke blij.

De wind is iets gedraaid en daardoor heb ik in het begin schuin mee in plaats van pal tegen. Maar na 1.5 uur is de vertrouwde Noordenwind er weer…

Op een leuk eilandje ga ik lunchen. Het is perfect uit de wind, dus ik kan daar lekker zitten. Na mijn pauze steek ik enkele grote wateren over. Ik wil eigenlijk naar Nynäshamn, maar zo’n 4 km ervoor kom ik langs zo’n mooi plekje met een strandje, dat ik ervoor zwicht. Nu ben ik lekker wat eerder klaar, kunnen mijn spullen drogen in de zon en neem ik een lekkere duik in het heel erg koude water.

795-805

One Reply to “Dag 39, 8 juli 2019: Sävö – Sandskär (43 km)”

  1. wat een fraaie plek om te blijven, rick! fijn dat je er zo van geniet!

Comments are closed.