Dag 43, 12 juli 2019: Lilla Korsholmen – Holmen (47 km)

Gisteravond zag ik twee kanoërs aan wal met een prachtige, snel uitziende tweepersoons kano. Ze hadden zich al geïnstalleerd en alles hing al te drogen. Ik ben iets doorgevaren en verderop gaan zitten, daar had ik een mooi plekje. Voordat ik mijn natte spullen in de zon had opgehangen en de tent had ingeruimd, was het al zo laat dat ik ben gaan slapen. De volgende ochtend vroeg vaar ik nog even langs de kanoërs. Het zijn twee Finse kajakkers, waarvan de man meteen raadt dat ik de Blue Ribbon doe. Hij zegt, je hebt zoveel spullen mee, je komt laat aan en gaat vroeg weg, dat kan niet anders! Hij heeft zelf de Finse kust gedaan en ook wel zin om de Blue Ribbon een keer te doen. Ze wensen me veel plezier en behouden vaart. En ik hun een goede vakantie.


Onderweg, zit ik onverwacht voor een haven met een enorm vrachtschip en een passagiersschip. Ik zoek snel op, hoe het in elkaar steekt. Ik ben een beetje ongerust, want er komt rook uit het passagiersschip, maar het schip ligt nog vast aan de trossen. Er komt ook een zeilboot aan. We kijken elkaar aan en denken, dat kan nog wel. De afstand tot de groene boeien is te overzien, daar kun je vrij snel heen en daarachter ben je veilig. Maar nog voor ik bij de groene boei ben, begint me daar een ronken en een herrie en als ik omkijk is het schip al in beweging! Maar gelukkig, ik zit ver genoeg weg.

Het is een beetje een vreemde dag. Ik kan mijn draai niet goed vinden. Komt vooral doordat vandaag mijn zoon Tim zijn certificaat uitgereikt krijgt. Het zou in september zijn, maar hij was sneller! Bij zijn eindpresentatie was ik bij erbij, maar nog een keer op en neer gaat helaas niet. Best lastig voor paps in zijn kano. Ben super trots op Tim, die naast zijn studie nog voorzitter was van de studievereniging en in de medezeggenschapsraad zat. En nu dan ingenieur Tim. Gelukkig is er veel familie en belt Tim snel na de happening even op.

Het is een fantastisch mooie kanodag. Hele rustige wind en af en toe ook wat regen. De dag eindigt met zon en na een fourageerstop in een haventje zoek ik een plekje. Dat is nog best lastig omdat de oevers hier veel riet en moeras hebben, of heel veel grote keien. Dat slaapt wat beroerd. Heb je de hele dag fantastische plekjes gezien… is het nu ineens zoeken. Ik had eigenlijk gedacht om in het haventje te blijven, maar daar zou ‘s avonds live muziek zijn. Daarom wilde ik liever een eilandje opzoeken. Dat deed ik dus….. En nu zit ik op een rots tegenover een Sternkolonie. Ik weet niet wat meer herrie maakt….

877-905

One Reply to “Dag 43, 12 juli 2019: Lilla Korsholmen – Holmen (47 km)”

  1. Hee Rick, fijn om te lezen dat t goed gaat! Ook al reageren we niet iedere dag, lezen doen we wel iedere dag. Succes en hou vol!!

Comments are closed.