Dag 44, 13 juli 2019: Holmen – Kransgäret (47 km)

Het opbreken gaat lekker snel vanmorgen. Tent en kano zijn dicht bijelkaar en ik heb ook wel genoeg sterns gehoord voor een poosje:) Toch was het een prachtige plek…

Ik maak mij wat druk om de weersverwachting van over twee dagen: Windkracht 6 beaufort, weer uit het noorden. En dat, als ik net ongeveer weer de open zee op zou kunnen varen. Ik laat het maar rusten en ga genieten van deze heerlijke zomerdag.

In het kanaal kom ik bij mijn lunchplek een Duits stel tegen in een twee-persoonskajak op weg naar Stockholm. Ook klets ik even met een Zweed die graag marathons loopt en die wat vertelt over de Baltic Sea na Stockholm.

Er komt een stoombootje langs, speciaal voor toeristen. Het kanaal is aardig vol met huisjes. Dus voor een sanitaire stop is het niet makkelijk! Maar het lukt weer.

Aan het eind van de dag kom ik de hoek om een soort baai in, waar ik hoop een plekje te vinden voor mijn tent. Dan zie ik twee kajaks op de keien liggen en twee paar blote billen. Ook zij hadden alles nat en waren zich aan het omkleden. Ik zeg bye en ben snel weer weg. Het volgende eilandje is raak. Met wat moeite kan ik daar op één plekje op een rots mijn tentje kwijt. Het ligt wel wat schuin naar beneden maar dat geeft niet.

Achteraf blijk ik mij vergist te hebben. Ik moest eigenlijk een eilandengroep verderop hebben…. Dan moet ik morgen maar iets langer peddelen.

Oh ja, geen sterns, maar een piep vogeltje. Die echt vlakbij waanzinnig hard piept. Geweldig die natuur:)

903-rode pijltje

3 Replies to “Dag 44, 13 juli 2019: Holmen – Kransgäret (47 km)”

  1. Rick, geen zorgen voor de dag van morgen. Terwijl jij zo je best doet, zijn wij inmiddels aangekomen in Groningen. Luxe, in een vast huis, goed beschermd tegen onweer, wind en regen….. hou vol hoor! Chris is onderweg, samen met onze meiden. Ik zag al foto’s met glimogen bij alle dames.

  2. Ik heb het een tijdje “druk” gehad en je niet gevolgd. Vandaag een inhaalactie, wat ben je mooi opgeschoten. Genoten van je verhalen, vooral over de interessante ontmoetingen, en de foto’s/filmpjes.
    Goede reis verder! Groeten vanuit Fryslân!

Comments are closed.