Dag 47, 16 juli 2019: Killskar

Een dag van rust en reparatie! De voorspelling voor vandaag is heel slecht weer, veel wind met harde windstoten. Uiteindelijk valt het hier mee, maar via via hoor ik dat het verderop flink tekeer is gegaan. Eindelijk neem ik eens de tijd om de kano goed op schade te checken. Bij mijn voeten, waar mijn hiel over de bodem schuurt, ben ik al door de lichte laag heen! Ik blijk met mijn hielen en het zand wat er vaak toch in komt, bezig te zijn een gat in mijn kano te maken… Gelukkig kan ik met mijn noodreparatie pasta het beginnende gat herstellen.

het (bijna) gat op de bodem (binnenkant kano)

De eigenares van het landgoed kan erg goed koken en bakken. Wat een gastvrijheid ontmoet ik hier toch! Echt geweldig. Terwijl ik uitgeteld op bed lig, wordt er een everzwijn ragout gemaakt voor ‘s avonds. Een zwijn dat door de man des huizes was geschoten. Het jagen zat in zijn familie, heeft hij me verteld. Hij had het van zijn vader geleerd en was er ook echt goed in. Het is niet eenvoudig een wild zwijn in volle vaart goed te raken. Daar was hij juist goed in. Bij de lunch krijg ik spaghetti. En niet zomaar… met älg gehakt. Het reusachtige gewei van deze 200 kg zware Eland ligt bij mij in de kamer, het vlees op mijn bord:). Maar dit is nog niet alles, bij de Zweedse gastvrijheid horen zelfgebakken cookies.

Vlakbij het landgoed zit een visarend paartje!

Visarend met vis

Naast de prachtige natuur heb ik nu ook van het echte Zeedse leven mogen genieten. En morgen een stuk fitter mijn kano weer in.

Voor de lezers die zich afvragen hoe je de nieuwe stuga op dit droomplekje kunt huren, hier de link.

Älg!!!

2 Replies to “Dag 47, 16 juli 2019: Killskar”

  1. Lijkt me inderdaad een bijzonder plekje. Fijn dat je ook echte Zweedse gastvrijheid bent tegengekomen en dat je even hebt kunnen bijkomen. Voor de rest van jouw reis/uitdaging wensen we jou een rustige zee en blijf genieten van de bijzondere dingen die je allemaal tegen komt.

Comments are closed.