Dag 48, 17 juli 2019: Killskar – Brämsand (44 km)

Een heerlijk zweeds ontbijt! Met hardbröt, een eitje, yoghurt en een kopje thee. Ik maak mijn brood klaar en Elisabeth geeft mij nog een paar van mijn favoriete zelfgebakken cookies mee, voor onderweg. Nog even zwaaien en dan ben ik weer aan het peddelen.


Benieuwd hoe deze dag gaat worden. Er staan nog flinke golven en wind van vanmorgen vroeg. Ik wil naar de oude haven, dat kan redelijk beschut en dan daar wachten als het nodig is. Het enige stukje onbeschut naar de oude haven is meteen raak, het is kouder dan ik dacht en de golven zijn net zo hoog als ik vreesde. Ik baal hier wel van, want ik wil een flink stuk varen. Bij de oude haven van Fagellsunded eerst eens opgewarmd. Een fietster zei tegen mij dat de gerookte zalm echt super is. Dat kon ik niet laten liggen en ik had helaas toch tijd genoeg. Om een uur of twee ga ik weer varen, de baai over van 14 km.

Het was wat heiig en ik kon de overkant amper zien. Ik besloot eerst wat naar binnen te varen, de baai in en dan op een smaller punt over te steken. Bovendien zou ik dan ook even van de golven af zijn als ik aan de overkant was. De wind en golven werden steeds minder en draaide zelfs mee! Uiteindelijk kon ik nog de bestemming van maandag halen. De Rullstrand Camping. Weer een prima dag dit!

One Reply to “Dag 48, 17 juli 2019: Killskar – Brämsand (44 km)”

  1. Hoi Rick, heb je zo’n strak tijdschema? Gelukkig ga je er wel flexibel mee om en blijft het leuk :).

Comments are closed.