Dag 5, 4 juni 2019: Hälleviksstrand – Björkö (50 km)

Er is heel veel wind, 6 beaufort, pal tegen. Daarom plan ik om kleine stukjes te doen en in de middag wat langer door te varen.

Onderweg kom ik deze schimmige badgast tegen. Hij zwemt gezellig voorbij.

Hoewel ik in de buurt kom, ga ik niet bij het mooie en gezellige Marstrand langs. Ik neem een kortere route en een langere stop, zodat ik kan eten en alle accu’s weer kan opladen. Nu ben ik klaar voor een avond- en misschien wel nachttocht.

De avond is heerlijk rustig een heel klein briesje, tegen, maar verder bijna glad water. Van Marstrand is het een lang eind open water en dat voelt soms wat vreemd, zo alleen en laat op de avond. Het is al bijna nacht. Toch blijft het nog erg lang licht na zonsondergang. Echt heel anders dan thuis, waar het nu toch echt donker is om 23.00 uur.

Eindelijk ben ik weer in de buurt van een rotseneiland. Mijn lichaam moet weer wennen aan hele dagen sporten. Een spier gaat wat in een kramp. Gelukkig helpt het om even een andere slag te doen en heel licht te peddelen, met het blad wat schuin zodat het niet zoveel water pakt.

Na een uurtje vind ik een prachtig plekje… althans dat denk. Het mooie gras zit vol hele grote pollen en gaten. Maar mijn tentje kan vrij staan op de rots en dat blijkt te werken, zonder haringen in de grond! Dan is het tijd voor mijn boot. Het is laag water en met mijn polyester kano ben ik alert op keien die mijn kano kunnen beschadigen. Als laatste activiteit van vandaag, rol ik daarom met een berkenhouten stammetje mijn kano omhoog over de keien. Dat gaat super en zo krijg ik hem hoog in het gras, veilig voor het opkomende water. Nu kan ik rustig gaan slapen!

2 Replies to “Dag 5, 4 juni 2019: Hälleviksstrand – Björkö (50 km)”

  1. Wow Rick, wat leuk om je zo te volgen. Mooie tocht en dito avonturen. Zijn nu alweer benieuwd naar je volgende etappe tijdens Zwedens Nationaldagen.

    1. Veel bootjes op het water op de nationale dag. Zat nog met een kajaker op het zelfde strandje. Hij lag er al en zag mij snachts aankomen, ik zag hem in de morgen. Hij had geprofiteerd v a n de vrije dag.

Comments are closed.