Dag 50, 19 juli 2019: Gållsgrund – Sandarne (60 km)

Vanochtend ga ik vroeg van start. Terwijl ik de mooie ochtend wil filmen, heb ik ineens alle aandacht van een groepje sterns. Met deze kano ben ik super tevreden, want ze vallen op een of andere manier altijd de punt aan! En niet mijn hoofd, wat eerder wel gebeurde.

Bats, een keihard geluid achter de kano…. ik schrik. Valt er wat van de kano af? Of is het een Russische duikboot;) . In een keer weet ik het, zeehonden! Vandaag ga ik veel plezier hebben met deze diertjes.

Ik ben dus al vroeg op pad. Er is nauwelijks wind daarom wil ik eerst eens een stuk varen en dan pas een boterham. Het gaat prima. De wind is tegen, maar heel licht. Alleen op de echt open stukken zee bouwen de golven op. Net als ik in zo’n open stuk, iets getergd door de tegenwind, een kadans te pakken heb, duikt er vlak naast mij een duikeendje op. Zo lief gezicht, hij schrikt en kijkt helemaal verwilderd. Dan duikt hij snel weer onder. Dat zorgt bij mij voor een big smile. Hier word ik zo gelukkig van, van dit soort verassingen en contactmomenten met de natuur. Dat schrikken hoeft natuurlijk niet, maar hij zat met zijn hoofd bij iets heel anders dan een kano. Hij had vast net een heerlijk visje gevangen.

En dan die zeehond, na de bats hoorde ik ze ook huilen en zag ze liggen al badend op de rotsen. Dan hebben de zeehonden in de Waddenzee het toch maar makkelijk. In plaats van te balanceren op een rots, kunnen ze daar lekker languit op een drooggevallen zandplaat liggen!

Mist tussen de eilanden…

Aan het eind van de dag ben ik in de haven Sandarne. Nog een paar boodschappen doen, ik was bv couscous vergeten te kopen. Oh ja, in de haven vraagt een zeiler, heb jij ook zo’n mist gehad? Dat is waar ook, ik had vandaag mist. En flink ook. Zomaar uit het niets kwamen de lage wolken aanzetten. Doordat ik digitaal navigeer kon ik gewoon door. Wel goed opgelet dat ik niet in drukke vaarroutes zou komen.

Vandaag van 1021 tot 1037

4 Replies to “Dag 50, 19 juli 2019: Gållsgrund – Sandarne (60 km)”

  1. Zo mooi,die stilte ,de zee,opkomende en ondergaande zonnen en de rust van de nauur de vogels.
    Je zal het straks zo missen!
    Geniet!!!!!!!

Comments are closed.