Dag 51, 20 juli 2019: Sandarne – Kråkön (40 km)

Mijn kano ligt klaar op de lage steiger van de gasthaven. Ik ga vroeg op pad vandaag. Ontbijt klaargemaakt voor het pakken, maar eerst wil ik weer een stuk peddelen in deze prachtige stille ochtend. Ondanks dat ik probeer rekening te houd en met twee eilandjes met kolonies Aalscholvers, gaan ze opeens allemaal de lucht in. Indrukwekkend, dat wel!! Een wolk van zwarte vogels.

Ik schiet lekker op en moet nog 10 km volgens mijn plan en dan… even een korte pauze, maar daar ik zie een blokhut/schuilhut met vuurplaats en strandje. Het einde van mijn reis nadert, daarom denk ik, nog even genieten! Ik heb al 40 km gevaren, dat is ook niet niks. Dus ik besluit hier te blijven.

En ik heb een heerlijke middag. Op het strandje zie ik poot afdrukken. Als ik goed kijk zijn het kleine hoeven, sporen van een Ree! Leuk zeg.

De piepvogel is er ook weer, zou hij meegevlogen zijn?

In het water zitten enorm veel kleine visjes, van speldeknopjes tot scholen van visjes die een pink groot zijn. En natuurlijk stekelbaarsjes, die zie je hier werkelijk overal. Ik zie een stekelbaarsje zijn nest verdedigen, dat gaat er fel aan toe. Na het gevecht verdwijnt hij snel onder de steen, even zijn nestje checken…

Uitzicht uit de tent..
1037-1046

One Reply to “Dag 51, 20 juli 2019: Sandarne – Kråkön (40 km)”

Comments are closed.