Dag 6, 5 juni 2019: Björkö – Västra Hagen (48 km)

Heerlijk geslapen op m’n rots. Als ik alles heb ingepakt, begint het te regenen. De lucht wordt behoorlijk zwart, er is onweer ergens vlak in de buurt. Na het onweer, dan ga ik op weg naar Göteborg!

Het gaat in stapjes, er is tegen flinke wind, in richting de havenmonding van Göteborg. Er zijn veel knal-oranje veerboten naar Björkö, ze gaan af en aan. Na even puzzelen heb ik hun routes en tijden. Om 13.09 gaat er weer een, daar! Meteen steek ik achter hem over, maar in mijn haast ga ik te dicht achter hem langs. Het water kolkt! Net wild water!

Tijdens een pauze neem ik eindelijk eens de tijd voor een duik. Heerlijk fris! En daarna weer op weg, voor langs Göteborg. Bij de eerste vaargeul steek ik nog ruim voor een groot containerschip over. Bij de tweede vaargeul wacht ik maar even tot de twee Stena Lines veerboten voorbij zijn.

Lunchen aan een picknicktafel op een eilandje, wat een luxe…

Veerboten zijn niet fijn. Hier zijn veel witte veerboten die echt hard gaan en nogal steile golven maken. Een speedboot racet voorbij om indruk te maken op zijn gasten en knalt vol door de steile golven, die nu breken en elkaar kruisen. Gelukkig is er ook een veerboot die even inhoudt. Ik steek mijn hand op. Dank je!

…maar het avondeten, is weer gewoon op de grond 🙂

Tijdens het eten gebeurt er iets vreemds, mijn pinda gaat er vandoor! Kijk maar, hieronder.

Nog lang in de avond vaar ik door. Via Google Maps vind ik een strandje. Daar wil ik heen om te overnachten. Maar waar is het? Het is al zo donker, ik kan niet veel van de omgeving zien. Als ik er bijna denk te zijn, moet ik weer terug omdat de doorgang te ondiep is. En nu nog weer om het eiland heen varen! Maar uiteindelijk kom ik er wel! Oja, dan had ik ook nog flessenpost gevonden. Wat daarin staat is een cliffhanger, dat vertel ik morgen! :):)

2 Replies to “Dag 6, 5 juni 2019: Björkö – Västra Hagen (48 km)”

Comments are closed.