Dag 8, 7 juni 2019: Ölmanas – Björkäng (52 km)

Wat een verassing vanmorgen, ik doe de tent open en voel al direct dat het koud is. Yes, noordenwind! Snel de Zweedse weer app checken. Het zal nog twee uur zo blijven en daarna draait de wind naar het westen. Snel eet ik wat en ga ik het water op. Eindelijk met de wind mee vaar ik de baai uit.

Het plan was om rustig aan te doen, want ik wilde eigenlijk een rustdag hebben. Maar de wind is zo gunstig, dat ik er gewoon een vaar-dag van maak. We zien wel waar ik uit kom!

Mijn lunchpauze houd ik in een haventje achter de kerncentrale van Ringhals. Daar vind ik een plekje waar ik kan aanvallen op een heerlijk Zweeds lunchbuffet. Ze zijn vast niet zo blij met klanten als ik, want ik eet voor drie :).

Daarna ga ik verder, langs allerlei rotseilandjes die best ver uit elkaar liggen. Als ik in de buurt van Varberg kom, hoor ik een oproep over de marifoon dat de Stena Line komt binnenvaren. Wat een groot schip toch weer!

De wind is gunstig en ik ga best soepel met een mooie snelheid langs de stranden. Het eind van de tocht is erg pittig. Ik heb een mooi plekje uitgekozen, maar het is eb en het strand is heel vlak. Daarom moet ik de kano een heel eind verslepen over de zandige bodem en het strand, om te voorkomen dat de vloed hem straks meeneemt.

Maar dan ben ik toch eindelijk aangeland en ga ik me installeren voor de nacht.

Opnieuw een prachtige zonsondergang

4 Replies to “Dag 8, 7 juni 2019: Ölmanas – Björkäng (52 km)”

  1. Hallo Rick,
    We hebben nog niks van ons laten horen, maar dat wil niet zeggen dat we je niet volgen. We genieten van je verhalen en de mooie foto’s. Lig je, qua afstand, op schema? Wij vinden dat je al een heel eind gepeddeld hebt. Succes verder!
    Groeten uit Fryslân, Evert en Hanneke

    1. Hey hoi, leuk om van jullie te horen. De wind werkte niet erg mee, maar toch al een eind op weg inderdaad. Ben wel tevreden! Groeten terug vanuit Halland aan Fryslan:)

Comments are closed.