Dag 3 – Ouddorp tot Marina Stellendam (24 km)

Heb ondertussen al 100 km gevaren, wow dat is mooi. In de ochtend van deze derde dag voelt het alsof ik al een week bezig ben. Zoveel indrukken op zee. En op Goeree dat prachtige nestje op het strand, met de verhalen over de bescherming van de strandvogels dat nu vleugels lijkt te krijgen door het project Groene Strand.

Ik kom lastig op gang. Alles is nog nat van gisteren, maar als ik voor mijn oversteek naar de Maasvlakte even pauze houd op het strand, zie ik een prachtige hele zwaardschede! Na de moeizame opstart van vanochtend, zie ik nu weer hoe mooi deze tocht is.  

En toch, het oversteken naar de Maasvlakte is niet het mooiste wat er is. Terwijl ik met een focuspunt, hoge witte schoorstenen…, mijn kompasstand vastleg in mijn hoofd, nader ik de eerst rode boei van mijn oversteek. Maar het voelt niet goed. Ik zie wolken opbouwen en denk aan de vrijwilliger van Goeree. ‘Ga je niet langs Voorne?’, vroeg hij. Mijn antwoord was toen, ‘Nee, Voorne sla ik over. Ik neem de korte route, rechtstreeks oversteken naar de Maasvlakte’.

Maar nu volg ik mijn gevoel en neem ik geen risico: de Maasvlakte moet wachten. Ik ga met de stroom mee in de vaargeul naar de Haringvlietdam. Als ik voluit peddel, zit ik zo op 9 km per uur met ruisend water van het opkomend tij om mij heen.

Wanneer mijn tent net staat, komt er een bui over met giga windstoten. Wat ben ik blij dat ik hier zit in de Marina van Stellendam met een heerlijke douche en twee toffe schippers die mij volstoppen met sportvoer!!! Bananen, 7 up en noodles. Echt super.