Dag 7 – Rustdag & Missing link

Aandacht voor de natuur!!! Dat is waar het om gaat. Dat is niet altijd makkelijk, als je vaart langs de vele strandhuisjes en de heerlijk schoongezeefde stranden. Ik begrijp het wel, maar mis de mooie hele schelpen, het zeewier en… af en toe een kadaver. Dat hoor er ook bij. Een dode meeuw, een vis of iets groters als een bruinvis of een walvis.

Voor als je het nog niet weet, wij ruimen altijd walvissen op als ze dood op onze stranden aanspoelen. Ze worden uit de natuur gehaald. Ook dit begrijp ik wel als hij net voor je hotel ligt of naast een woonwijk. Maar als hij bij Meijendel of een afgelegen plek in Zeeland strandt?

In de Wadden heb ik een uniek project met een gestrande walvis, waar ik vanuit Rijkswaterstaat projectleider van ben. Voor het eerst mag deze vergaan en in de natuur blijven. Hoe kom ik hier nu op? Ik las vandaag op mijn rustdag een prachtig blog over ‘mijn’ walviskadaver pilot🙂 Vooral lezen. Ik hoop dat jullie ook enthousiast worden om deze missing link in de ecologische kringloop op de plekken met wilde strand natuur te herstellen.

(foto’s van website basismonitoringwadden.nl)