Dag 8 – Storm op komst!

Een van de uitdagingen bij het afvaren van de Nederlandse kust, is het vinden van overnachtingsplekken dicht bij zee. Het liefst slaap ik naast mijn kano, alles lekker bij de hand. Om de storm door te komen heb ik een strandhuisje in Katwijk gehuurd, waarvan ik er onderweg al zoveel heb gezien. Beetje vreemd vind ik het wel, dat ik niet in mijn tentje op het strand, of achter een klein duintje de storm uit mag zitten als onderdeel van mijn tocht. Maar dus wel in een van de vele huisjes. Vandaar dat ik vandaag naar Katwijk vaar.

Op het strand zie ik in de verte de Pier van Scheveningen, waar ik al eerder langs gepeddeld ben. Hoe leuk was dat!!

Waar ik vertrek, in Wassenaar, zit ik net bij een giga mui (rip tide voor de Engelsen). Zo’n plek, waar het zeewater sterk versnelt en als een soort rivier van het strand af stroomt. Eigenlijk een ideale plek om snel met je kano de zee op te komen. Maar ik heb, zo vlak na de happening met de stroming bij Rotterdam, even geen zin hierin. Zo’n kolkende stroming… Ik sleep mijn kano daarom 20 meter verder en pak wel een extra branding golf:)

Van Wassenaar dus, naar Katwijk. 5km, stroom mee en in 25 minuten ben ik er. Ik ga 10 km per uur gemiddeld:):) Eerst zit ik bij de verkeerde huisjes, dus vaar ik nog een klein stukje verder. Dat betekent ook twee keer door de branding, maar dat is een goede training:):) En voor straks, ik denk dat ik de hele dag terwijl het stormt, voor het raam ga zitten kijken naar de zee en fantaseren dat ik daar doorheen peddel;);)