Den Helder – Oudeschild (9 juni, 12 km)

De Waddenzee!

Het is prachtig weer en ik mag weer peddelen! Alles is weer opgetuigd en ingepakt, op de basaltblokken voor de veerhaven van Den Helder. Mijn plan is om in een keer door te varen naar Kornwerderzand en liever nog, naar Harlingen. Maar ik kan pas om 15.00 van start, 6 uur later moet ik er zijn want dan keert het tij.

Christa zwaait mij uit. Ik wacht tot de veerboot weg is en daar ga ik. Op naar de eerste groene boei. Er komt een vissersboot aan. Ik doe rustig aan, zodat de boot mooi ruim voorlangs kan. Daarachter zitten er nog twee. Daar ga ik niet op wachten, en dat hoeft ook niet. Ik geef gas en focus op de boei voor mij.

Even is het rustiger met bootjes en dan barst het los. Links, rechts, ver weg en dicht achter mij, overal boten! Snelle-, rondvaart- en vissersboten en een vrachtschip…. Ik voel mij niet echt rustig bij de groene boeien en vaar naar de rode boeien langs de oever. De stroom is hier ook rustiger en…. veel krachtiger! Ik schiet door het water. En daar zie haven Oudeschild. Die heeft een mooi tent plekje voor kanoërs, weet ik. Het is vijf uur en ik denk, dit is natuurlijk ook wel een leuk plan. Dan vertrek ik morgen vanaf hier en heb ik Texel in ieder geval aangedaan.

Het plekje is super. Trek mijn kano de helling op, over een dik touw dat ik slingerend heb neergelegd. Werkt goed. De kano pak ik daarna op en leg ik op het veldje. Een helling moet altijd zo snel mogelijk leeg zijn.